Pää kipeenä, hartiat jumissa, väsyttää. Nyt ainaki ymmärrän, mitä kaikkee liiallinen koneella istuminen voi aiheuttaa... Ainaskaan tän päivän netissä hengailu ei vienyt mua mukanaan. :) Ircissä löytyy muuten aika paljon kaikenlaisia sääntöjä ja ehtoja, joita moni tuskin lukee laittaessaan kuvia sinne. Tässäpä muutamia:

Kysy vanhemmiltasi lupa IRC-Gallerian käyttöön ja näytä heille nämä säännöt.

Niinpä niin. Kuinkahan moni todellisuudessa vanhemmiltaan näitä lupia kyselee? Ja kuinka moni vanhempi ylipäätään on tietoinen, että heidän lapsillaan on kuvia netissä. Jou jou... Säälittää vaan katella monien nuorten ja lasten kuvia siellä, kuinka ollaan niin viehkeinä ja olevinaan kuvissa, vaikka todellisuus saattaa olla aivan toista. Säännöissä sanotaan myös:

Älä laita IRC-Galleriaan vietteleviä poseerauskuvia. Niitä katsovat muutkin kuin lähimmät kaverisi. Tätäkään sääntöä eivät kaikki näy tottelevan, mistä sitten voi seurata kaikkea ikävää. Aika ajoin lehdissä on luettavana juttuja, missä lapsia/nuoria on käytetty jopa seksuaalisesti  hyväksi netin kautta ja usein tilanne on lähtenyt liikkeelle juuri siitä, että lapsi/nuori on laittanut kuviaan nettiin. Ikävää, eikö totta. Miksi ihmiset sitten laittavat itsensä alttiiksi tällaisille jutuille? Eivätkö he saa tarpeeksi tuoda itseään esille muuten? Ihmetyttää... Eikä tämä todellakaan kosketa pelkästään lapsia ja nuoria. Aikuisetkin laittavat kuviaan nettiin, mutta heillä on (toivottavasti) ymmärrys siitä, mihin kaikkeen he ovat alttiita joutumaan jne. Lapsilla ja nuorilla realistista käsitystä ei välttämättä ole.