Etelä-Suomessa on alkanut hiihtoloma ja jo eilen päivän pääuutisissa kuulutettiin lasten ja nuorten netinkäytön lisääntyneen roimasti. Mikähän tarkoitus hiihto-/talvilomalla oikein onkaan? Habon käyttö oli heti maanantaiaamusta lisääntynyt viisinkertaiseksi kello yhdeksän aikaan ja määrä on koko ajan pysynyt korkealla. Vastaavaa ei ole havaittu muiden lomien esim. joulu- tai syysloman aikana. Huh huh. Habossa on esimerkiksi valvontaa jouduttu lisäämään ja tehostamaan - luonnollisesti.

Kertooko tämä siitä, että kun vanhemmat eivät ole paikan päällä tsiigailemassa, mitä lapsukaiset tekevät vapaa-ajallaan, he todella istuvat ja kököttävät habossa ja kaiken maailman chateissa ja tuskin ulkoilmaa haistelevat.

Koko ajan tulee joka tuutista uusia tuloksia ym., joissa kerrotaan suomalaislasten kunnon huonontuneen, ulkoilun vähentyneen, armeijaikäisten ihmisten fyysisen kunnon rapistuneen jne. Haloo, missä vika? Netti ei todellakaan ole yksin syyllinen, mutta varmasti nykyisin erilaiset pelit ja värkkäilyt netissä ja koneen parissa vievät ajan ulkoilulta. Ja ehkä loppujen lopuksi aina syy löytyy meistä aikuisista, joiden pitäisi omilla elämäntavoillaan näyttää esimerkkiä nuoremmille. . . Joten ylös, ulos ja lenkille.